Domov

Gasilsko reševalna vaja na Prevojah

Prevoje, 28.10.2017

Zadnjo soboto v oktobru, ob zaključku meseca požarne varnosti, je potekala večja gasilsko reševalna vaja na Prevojah. Vaja je bila posvečena tudi 20 letnici Gasilske zveze Lukovica. Vaja je v skladu z letnim programom gasilskega izobraževanja in ugotoviti usposobljenost članov operativnih enot v elementu gašenja ter preiskovanja prostorov ter prve pomoči. Preverilo se je rokovanje in delo z IDA, temeljitost pri izvedbi preiskovanja prostorov, gašenja na neobičajnih mestih, sistem komuniciranja, ter poročanja posameznim vodjem ter vodji intervencije. Ocenilo se je delo in sodelovanje med enotami ter preizkusilo usposobljenost pri rokovanju s sistemom IPS in štabnega vodenja.

 

Vaja se je izvajala na objekt gostilne Škarja v središču Prevoj. Scenarij je bil požar na električnem omrežju v stavbi. Požar je zajel polovico objekta, zaradi večje količine dima pa sta v gostilni ostali ujeti dve osebi. Zaradi nezbranosti voznika je na cesti pri gostilni prišlo še do prometne nesreče v kateri je ostala ujeta ena oseba. V skladu z načrtom alarmiranja so bile aktivirane vse gasilske enote GZ Lukovica. Vodja vaje je ob prihodu na kraj vaje dodatno aktiviral še PGD Dob in PGD Studenec iz Gasilske zveze Domžale. Delo na vaji je razdelil na tri sektorje (sektor gašenja, preiskovanja in prometna nesreča). Vaja se je zaključila, ko sta bili obe osebi rešeni iz zadimljenih prostor, požar pogašen ter poškodovana oseba rešena iz avtomobila. Na vaji je skupaj sodelovalo 71 gasilcev in gasilk s 13 vozili iz sedmih gasilskih enot. Zahvaljujemo se družini Škarja, ki nam je omogočila delovanje na objektu. Gasilci PGD Prevoje smo se vaje udeležili z vozom ena (GVM-1), vozom dve (GVC 16/25) ter vozom tri (GVC 24/50) ter 14 gasilci. Še trije gasilci so poskrbeli za prometno varovanje pred in med samo vajo, trije gasilci pa so imeli vlogo ponesrečencev.

Članek Domžalske novice

Slikovno gradivo (Facebook)

Prihajajoči dogodki

Ni dogodkov

Intervencije Občina Lukovica

Obiskovalci

6740907
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
3032
5037
36692
104756
6740907

Trenutne Intervencije

Požarna Ogroženost

Radarska slika padavin

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information