Člani

Dan civilne zaščite

Prevoje, 6.3.2018

Ob dnevu civilne zaščite je potekala prireditev, kjer je uprava RS za zaščito in reševanje slavnostno podelila priznanja in plakete kot priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja in kulturne dediščine ter pri varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah delo. Prejemnika plakete civilne zaščite sta bila tudi PGD Prevoje in PGD Lukovica za 130 letno neprekinjeno delo pri zaščiti in reševanju. Plaketo je prevzel član PGD Prevoje, drugi član pa se je prireditve kot poveljnik CZ občine Lukovica.

130. redni občni zbor PGD Prevoje

Šentvid, 23.2.2018

V sejni sobi PGD Prevoje je potekal jubilejni, 130. občni zbor društva. Vodstvo in predsedniki komisij so podali poročila za leto 2017, prav tako je bilo sprejeto finančno poročilo. Ker je leto 2018 tudi volilno leto, smo na občnem zboru podali razrešnico sedanjemu vodstvu in izvolili novo za mandatno obdobje od 2018 do 2022. Vodenje društva kot predsednica je prevzela Mateja Pavlič, poveljnik operativne enote pa je postal Gašper Bergant. Potrdili smo tudi plan dela za tekoče leto. Novo vodstvo bo imelo največji zalogaj pri organiziranju praznovanja ob 130. letnici društva.

Čiščenje gasilskega doma

Šentvid, 17.2.2018

V soboto zjutraj smo se člani in članice PGD Prevoje zbrali v orodišču, z namenom, da prvič letos očistimo gasilski dom. Sejno sobo smo očistili in pripravili na 130. redni občni zbor, ki bo naslednji teden. V treh garažah smo se znebili stare in odslužene opreme, vse dobro počistili in spremenili postavitev omar in opreme. Popravili smo nedelujoč napis na gasilskem domu ter napeljali elektriko za nov grelec za veliko garažo. Čiščenja se je udeležilo preko 15 članov in članic društva.

Na pustni vikend smo sodelovali na dveh povorkah

Prevoje, 10.&11.2.2018

Na pustno soboto je v organizaciji turističnega društva Sv. Vid potekala tradicionalna pustna povorka na Prevojah in v Šentvidu. Šest gasilcev in gasilk PGD Prevoje na povorki izvajalo požarno - redarsko službo. Na pustno nedeljo oa smo sodelovali tudi na pustni povorki na Viru. Tudi tam smo izvajali požarno - redarsko službo skupaj gasilci iz PGD Dob, Studenec, Vir in Krašnja. Iz PGD Prevoje je sodelovalo pet gasilcev.

Ema Pavlič

20 letnica delovanja GZ Lukovica

Lukovica, 24.11.2017

V prostorih kulturnega doma Janko Kersnik je potekala slavnostna akademija ob 20 letnici delovanja Gasilske zveze Lukovica. Prireditve so se udeležili gasilci in gasilke iz vseh gasilskih društev v GZ Lukovica. Povabljeni so bili tudi gasilci iz celotne bivše GZ Domžale ter iz sosednjih gasilskih zvez, predstavniki URSZR, regije Ljubljana III ter Gasilske zveze Slovenija. Predstavnikom teh organizacij sta zahvale podelila predsednik in namestnik poveljnika GZ Lukovica. Pristone sta nagovorila predsednik GZ Lukovica ter župan občine Lukovica. Do besede so prišli tudi gostje. Dogodka se je udeležilo deset gasilcev in gasilk PGD Prevoje.

Članek (Lukovica, Moja občina)

Prisotni smo bili na dnevu odprtih vrat PGD Homec

Homec, 7.10.2017

PGD Homec iz Gasilske zveze Domžale je v oktobru, mesecu požarne varnosti, organiziralo dan odprtih vrat. Na dogodku so imeli za občane pripravljen bogat in zanimiv program, ki je vključeval vse od gašenja avtomobila do kotička za najmlajše. Na dan odprtih vrat so povabili tudi gasilce PGD Prevoje. Dogodka smo se udeležili z našim najstarejšim vozilom. 30 let star voz 4 (GV-1) smo predstavili obiskovalcem, saj je kot starodobnik eden starejših gasilskih vozil v okolici.

 

Članek Domžalec.si

Odprtje doma krajanov gasilski dom v Studencu

Studenec, 14.9.2017

V Studencu v občini Domžale so slavnostno odprli nov dom krajanov in gasilski dom PGD Studenec. Nova pridobitev je namenjena vsem krajanom ter predvsem gasilcem PGD Studenec, saj je stari gasilski dom že dotrajan. V novem in sodobnem objektu bodo svoj dom našla tudi različna društva iz okolice. Slavnostni trak so prerezali župan občine Domžale, predsednik PGD Studenec in predsednik Krajevne skupnosti Studenec. Na povabilo domačih gasilcev smo se otvoritve s praporom udeležili štirje gasilci PGD Prevoje.

90 let delovanja PGD Krašnja

Krašnja 17.6.2017

Gasilci in gasilke PGD Krašnja letos obeležujejo 90 let delovanja društva. Praznovanje so začeli v petek z slavnostno sejo. V soboto je sledila parada gasilcev in gasilk ter slovesna prireditev v šotoru v Krašnji. Vabljena so bila vsa gasilska društva iz bivše domžale gasilske zveze (sedaj razdeljene na GZ Lukovica, Moravče, Domžale in Mengeš) ter pobrateno društvo PGD Gozd Martuljek. Gasilci PGD Prevoje smo se proslave udeležili s šestimi gasilci.

Tekmovanje članov GZ Lukovica

Moravče, 27.5.2017

Tako kot mladinsko tekmovanje, je tudi tekmovanje članov, članic in starejših gasilcev potekalo v Moravčah, kjer so v svojih kategorijah nastopile ekipe iz GZ Moravče in GZ Lukovica. Iz slednje je v štirih kategorijah nastopilo 13 ekip iz vseh društev. PGD Prevoje so zastopale štiri ekipe. V najštevilčnejši kategoriji - člani A je nastopilo šest ekip. Prva ekipa članov je dosegla drugo mesto, druga ekipa pa tretje mesto. Člani B so zasedli zadnje, tretje mesto. V kategoriji starejših gasilcev je ekipa iz Prevoj zasedla drugo mesto. Nastopili sta dve ekipi. Naslednje leto bo tekmovanje potekalo v organizaciji GZ Lukovica.

Sveta maša za zavetnika gasilcev

Sp. Prapreče, 7.5.2017

Četrtega maja goduje Sv. Florjan, zavetnik gasilcev in gasilk. V ta namen nas gasilci PGD Lukovica vsako leto povabijo v podružnično cerkev v Spodnjih Praprečah na sveto mašo v čast našemu zavetniku. Povabljena so vsa društva iz Gasilske zveze Lukovica. Iz PGD Prevoje se je svete maše udeležilo trinajst gasilk in gasilcev.

Čiščenje gasilskega doma in zbiranje papirja

Prevoje, 6.4.2017

V četrtek popoldne smo se člani in članice PGD Prevoje zbrali v gasilskem domu, kjer smo očistili gasilski dom. V tem času je namreč na našem območju potekal kosovni odvoz odpadkov. Iz gasilskega doma smo odstranili vse odvečne in pokvarjene predmete, ki so odslužili svojemu namenu. Prav tako se nam je ponovno nabralo veliko papirja, ki ga zbiramo že nekaj let. Tako smo ves zbrani papir prestavili v kontejner, ki so ga nato odpeljali v reciklažo. Ponovno se zahvaljujemo vsem občanom, ki nam nosite papir, saj s tem pridobimo prepotrebna denarna sredstva za delovanje društva. Tokrat smo zbrali 2780 kilogramov papirja. Akcijo zbiranja papirja bomo pa seveda nadaljevali še naprej.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information