Novice

Vaje operative: Preiskovanje prostorov

Šentvid, 21.1.2020

V torek zvečer smo izvedli prve letošnje vaje operativne enote. Prve vaje v letu 2020 smo sicer načrtovali v začetku leta, vendar smo takrat malo pred začetkom posredovali na požaru avtomobila v Rafolčah. Tema tokratnih vaj je bilo preiskovanje zadimljenih prostorov. Najprej smo teoretično obnovili znanje pri rokovanju z izolirnimi dihalnimi aparati (IDA) ter postopkih pri preiskovanju prostorov. Nato smo izvedli še praktični del, saj smo zadimili sejno sobo in kuhinjo v zgornjem nadstropju. Operativci smo preiskovali prostor, iskali ''žarišče požara'' ter ponesrečenca. Vaj se je udeležilo osem operativnih gasilcev.

INTERVENCIJA 3/20: Dimniški požar v Brezovici

Brezovica pri Zlatem polju, 16.1.2020

Ob 16.40 so v dimniku stanovanjske hiše v vasi Brezovica pri Zlatem Polju, občina Lukovica, zagorele saje v dimniku. Izvozili smo v treh minutah od poziva s strani ReCO Ljubljana. Gasilci PGD Lukovica in Prevoje smo odprli del strehe ob dimniku in vse skupaj pregledali in ohladili. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Blagovica. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25) in sedmimi gasilci.

INTERVENCIJA 2/20: Požar avtomobila v Rafolčah

Rafolče, 9.1.2020

Ob 17.35 je v Rafolčah, občina Lukovica, med vožnjo zagorelo osebno vozilo. Tega so z gasilnima aparatoma začeli gasiti mimoidoči. Gasilci PGD Prevoje smo bili na kraju požara v šestih minutah od poziva. S hidravličnim razpiralom smo odprli pokrov motorja ter dokončno pogasili požar. Požar je uničil motorni del vozila, kabina pa ni bila poškodovana. Avtovleki smo pomagali naložiti avto. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Lukovica, Blagovica in CRZ Domžale, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Prisotna je bila tudi patrulja policije.

 

Prispevek Domžalec.si

INTERVENCIJA 1/20: Dimniški požar v Lukovici

Lukovica, 3.1.2020

Ob 21.18 so na Mačkovi cesti v Lukovici pri Domžalah, občina Lukovica, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci smo dimnik ohladili, izpraznili peč, s termovizijsko kamero večkrat preventivno pregledali objekt in stanovalcem odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe. Materialna škoda ni nastala. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25) in sedmimi gasilci.

Podari 0,5% dohodnine

Prevoje, 1.1.2020

Zakon o dohodnini vsem državljanom Republike Slovenije omogoča, da 0,5% vplačane dohodnine donirajo nevladnim organizacijam, političnim strankam, reprezentativnim sindikatom ter drugim organizacijam. Med te organizacije spadajo tudi gasilska društva. 0,5% vplačane dohodnine se donira izbrani organizaciji (od 1 do 5), ta denar pa namesto, da se steče v državni proračun, pride do prej omenjenih organizacijam.

Z novo platformo je postopek namenitve 0,5% dohodnine poenostavljen. Enostavno izpolnite obrazec na spletni strani in sledite navodilom. Postopek je potrebno opraviti samo enkrat in velja do preklica ali spremembe zavezanca. Osebe, ki ste svojih 0,5% dohodnine že uredili preko platforme ali drugih postopkov, vam to ni potrebno storiti ponovno.

Darujete lahko tudi gasilcem PGD Prevoje, tako, da med ponujenimi organizacijami izberete Prostovoljno gasilsko društvo Prevoje. Vsem, ki nam darujete del svoje dohodnine, se iskreno zahvaljujemo.

Obrazec je na voljo na tej spletni strani.

Zaključek leta za gasilsko mladino

Ljubljana, 27.12.2019

Mladinska komisija GZ Lukovica tradicionalno vsako leto organizira plavanje gasilske mladine za gasilska društva v GZ Lukovica. Plavanje je namenjeno kot nagrada za dobro opravljeno delo v preteklem letu in spodbuda za prihajajoča leta. Kot ponavadi, je letos plavanje potekalu v Vodnem mestu Atlantis v Ljubljani. Iz PGD Prevoje se je plavanja udeležilo 14 otrok ter trije mentorji.

INTERVENCIJA 32/19: Vonj po dimu v stanovanju

Prevoje, 21.12.2019

Ob 0.56 se je na Prevojah pri Šentvidu v občini Lukovica v stanovanju večstanovanjske hiše smodila pozabljena hrana na štedilniku. Posredovali smo gasilci PGD Prevoje, Blagovica, Lukovica, Krašnja in Trojane. Domači gasilci smo bili na kraju intervencije v šestih minutah od poziva s strani ReCO 112. Gasilci  smo vlomili v stanovanje, rešili spečo osebo, odstranili zažgano posodo iz štedilnika ter prezračili prostore. Oseba, ki se je nadihala dima, je bila prepeljana v nadaljnjo zdravstveno oskrbo. Na kraju je bila prisotna tudi policija, katera je zapečatila stanovanje. Gasilci PGD Prevoje smo izvozili z vozom dve (GVC 16/25) in tri (GVC 24/50) ter sedmimi gasilci.

 

Članek Domžalec.si

Delovna akcija in prednovoletno srečanje

Prevoje, 14.12.2019

V soboto dopoldne smo se člani in članice društva zbrali na delovni akciji ter prednovoletnem srečanju. Nabralo se je že veliko papirja, ki smo ga zato prestavili v kontejner. Papir zbiramo že nekaj let, na kar so se naši krajani že dobro navadili in nam s papirjem pomagajo pri zbiranju dodatnih finančnih sredstev za društvo. Prav tako smo montirali izolacijo na steno na sejni sobi ter uredili gasilski dom. Po končanem delu smo se družili na neformalnem srečanju.

INTERVENCIJA 31/19: Tleča fasada na objektu na Brdu

Brdo, 12.12.2019

Ob 19.08 je v naselju Brdo pri Lukovici, občina Lukovica, zaradi napačno odloženega pepela pričela tleti fasada stanovanjske hiše. Gasilci PGD Lukovica so odprli okoli dva kvadratna metra fasade in ugotovili, da je tleč stiropor ugasnil sam. Gasilci PGD Prevoje pa smo pregledali steno s termovizijski kamero. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25) in vozom tri (GVC 24/50) ter sedmimi gasilci. Ostale enote so bile preklicane.

INTERVENCIJA 30/19: Prometna nesreča v Spodnjih Lokah

Sp. Loke, 10.12.2019

Ob 9.42 je na cesti Spodnje Loke - Trojane v občini Lukovica osebno vozilo trčilo v drevo, nato pa se prevrnilo v jarek. Gasilci smo zavarovali kraj nesreče in vozilo postavili na kolesa. Poškodovali sta se dve osebi, ki so ju prevzeli reševalci ZD Domžale in ju prepeljali v bolnico. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25).

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information